Pályázat | Egyedülálló nemzetközi lehetőségek a Pannónia Ösztöndíjprogrammal

március

04.

pályázat

Rövid és hosszú távú mobilitások az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára

A rövid és hosszú távú mobilitásokat egyaránt kínáló Pannónia Ösztöndíjprogram lehetőséget biztosít az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára, hogy támogatott keretek között tanuljanak, kutassanak, oktassanak, vagy szakmai gyakorlatot teljesítsenek külföldön. Mindezt Európán belül és kívül, a világ bármely országában! 

A Pannónia Ösztöndíjprogram támogatja a hazai felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési törekvéseit és a minőségi mobilitási tevékenységek megvalósítását annak érdekében, hogy a magyar felsőoktatás megőrizze versenyképességét, és kinyílhasson a világ az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára. A 2024-ben induló program első projektszakasza 10 milliárd forintos pályázati kerettel indul, ami 8000 felsőoktatási hallgatónak, oktatónak és munkatársnak biztosít külföldi mobilitási lehetőséget. Közülük 200 hallgató tanulhat a világ legjobb egyetemein kiválósági ösztöndíjjal.

 

Tájékoztató:
2024. március 6. 14.00 - 15:30

 

Milyen tevékenységeket támogat a program?

A Pannónia Ösztöndíjprogram az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára egyaránt biztosít mobilitási lehetőséget.
 

Hallgatói ösztöndíjak

  • Hosszú távú hallgatói mobilitás: Tanulmányi vagy szakmai gyakorlat (2-12 hónap), illetve kutatási célú (2-3 hónap, csak mester-, doktori- és osztatlan képzésnél) mobilitás.
  • Rövid távú hallgatói mobilitás: Tanulmányi vagy kutatási célú (2-30 nap) mobilitás, illetve konferenciarészvétel vagy nyári egyetem.
  • Kiválósági ösztöndíj: A kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára elérhető mobilitás, ami meghatározott képzési területeken, a nemzetközi felsőoktatási rangsorok 250 legjobb egyetemén valósul meg. A résztvevők a havi ösztöndíjtámogatás mellett lakhatási-, utazási- és tandíjtámogatásban is részesülnek (1-6 hónap, csak mester- doktori- és osztatlan képzésnél).
     

Oktatók, kutatók és munkatársak mobilitása

Képzési, oktatási vagy kutatási célú mobilitás (2-60) nap.
A kimenő mobilitás megvalósítása mellett a hazai intézményeknek lehetősége van a külföldi oktatókat fogadni rövidtávú bejövő mobilitás formájában. 

 

További információ itt!

 

Forrás: Pannónia Ösztöndíjprogram